Как да прескочите Pattern Unlock в Android


Pattern unlock е един от многото начини, по които собствениците на Android устройства могат да ги защитят от неоторизиран достъп. Но когато собственикът на устройството забрави схемата, по която се отключва устройството, възниква проблем. Или когато приятел решава да включи тази опция на вашето устройство като настройва схема за отключване, без да ви каже каква е, нещата също могат да станат неприятни.

Колегите от addictivetips.com са описали два метода, които могат да помогнат в подобна ситуация. И двата метода могат да бъдат използвани както с root-нати, така и с не-root-нати устройства, но при root-нато устройство е по-вероятно да се постигне по-добър резултат.

Преди да започнете трябва да знаете как да инсталирате ADB (Android Debug Bridge). ADB представлява част от SDK-то на Android и благодарение на него, можете да комуникирате с телефона. Ако не знаете как да инсталирате ADB, вижте повече информация тук.

За да включите USB Debugging на устройство с операционна система Android 4.0 или по-нова, отворете Developer options от екрана с общи настройки (General settings). За устройства с операционна система, различна от ICS, отворете Settings -> Applications -> Development.

Метод 1:

Свържете устройството към компютър посредством USB кабел
Отворете Command Prompt и въведете следния код:

Рестартирайте устройството
Можете да го отключите с произволна схема.


Метод 2:

Ако метод 1 не работи, пробвайте следния код:

След рестарт, отключете устройството с произволна схема. Както можете да видите, нито един от методите не изключва pattern unlock. Вместо това, методите нулират pattern-а (схемата), използван за заключване на екрана.

И двата метода са успешно тествани на of HTC Desire Z (със CyanogenMod 7.2) и Windows 7 (64-bit Edition). След като получите достъп до своето устройство, отворете настройките и изберете предпочитаната от вас схема за отключването му.