Как да инсталираме Whited00r (iOS 5) на своя iPhone, iPhone 3G, iPod touch 2G, iPod touch 3G

Има много потребители, които използват сравнително стар модел iPhone – iPhone (original) или iPhone 3G. Устройствата на тези потребители не използват най-новата версия на iOS, iOS 5. Ако вие сте един от собствениците на един от тези iPhone-и, има начин да използвате повече от новостите, които са включени в iOS 5. Това може да стане с най-новата версия на Whited00r. Устройствата, поддържани от Whited00r 5.1 са iPhone (original), iPhone 3G, iPod touch 2G, iPod touch 3G. Колегите от addictivetips.com са обяснили как можете да направите това:

Добре е да имате опит с iOS и с jailbreak-ване преди да продължите напред.

Whited00r автоматично jailbreak-ва устройството и инсталира най-новата версия на Cydia, 1.1.3. След инсталирането му, потребителите ще могат да се наслаждават на истински мултитаскинг и приложенията на устройството ще могат да работят във фонов режим. С Whited00r потребителите ще получат почти всички козметични промени, които са включени в iOS 5 – wallpaper-и, тонове за звънене и други звуци. Включени са опциите за преброяване на думите в Message приложението. Приложението Reminders също е включено. Разработчиците на Whited00r споделят, че интерфейсът и custom firmware-ът са направени така, че да приличат на iOS 5 възможно най-много, без да нарушават работата и скоростта на работа на устройството.

Ето как можете да инсталирате Whited00r на своя iPhone или iPod touch, дори и устройството да не е jailbreak-нато:

1. Отидете на страницата на Whited00r и изберете своето устройство.

2. Свалете IPSW файла за вашето устройство. За iPopd touch устройствата има по един вариант. За iPhone устройствата има по два варианта – Unlocker файл (ако искате да hacktivate-нете своето устройство) и Normal вариант.

3. IPSW файловете са zip-нати. Разархивирайте ги на своя компютър.

4. Не е задължително, но е препоръчително да сложите своето устройство в DFU режим. Това се прави като задържите Power и Home бутоните заедно в продължение на 10 секунди. След това пуснете Power бутона, като продължите да държите Home бутона в продължение на още 20 секунди. Екранът на телефона ще стане напълно черен, когато е в DFU режим.

5. Свържете устройството към компютър и стартирайте iTunes. iTunes приложението ще разпознае, че устройството е в Recovery режим.

6. Ако вашият компютър е с операционна система Windows, натиснете едновременно бутона Shift и бутона Restore в iTunes. За Mac, натиснете бутона ALT и бутона Restore.

7. Отворете сваления IPSW файл от iTunes и restore-нете своето устройство.

Инсталацията на IPSW файла отнема около 15 минути. След като рестартирате своето устройство, ще можете да се наслаждавате на всички нови неща. Трябва да отбележим, че с Whited00r ще получите много нови възможности, но това ще направи вашето устройство по-бавно. Трябва да изберете дали искате вашия телефон да работи бързо или искате да имате новите възможности, включени в Whited00r.

Колегите от addictivetips.com отбелязват, че hacktivated версията на Whited00r не ключва push нотификации, а YouTube приложението може да не работи.

Екипът на 359GSM.com, Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да наруши гаранционните Ви условия. Екипът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени смартфони! Правите това на Ваш собствен риск!