HTC няма да включват Beats слушалки в бъдещите си телефони

    Преди време HTC вложи около 300 милиона долара, за да купи 51% от производителя на аудио аксесоари Beats Audio. Компанията включи Beats слушалки в някои от своите устройства, които излязоха на пазара миналата година – Sensation XL, Rezound. Оказва се, че потребителите не избират своя смартфон, заради слушалките, които получават с него.

    Martin Fichter, продуктов изпълнителен директор на HTC, е споделил: „Аксесоар, какъвто са слушалките, не е фактор, когато човек купува смартфон. Ако искат Beats слушалки, те ще ги купят.“

    Инкорпорирането на Beats Electronics технологията и представянето на техните слушалки бяха основните причини, които накараха HTC да купи мажоритарен дял в производителя на аудио аксесоари. HTC силно разчиташе да използва Beats Audio при разграничаване на своите продукти от останалите смартфони на пазара.

    Fichter е споделил, че HTC планира да продължи работа по технологията, използвана зад слушалките, която ще продължи да бъде използвана в техните устройства. Beats технологията и в бъдеще ще бъде използвана в продуктите на HTC по един или друг начин.

    Продажбите на Rezound бяха доста слаби. Това изглежда е накарало HTC да се замислят, доколко има смисъл да слагат Beats слушалки в телефони си. Телефоните, които компанията ще пусне на пазара в скоро време, няма да имат Beats слушалки. Fichter смята, че е възможно в бъдещите устройства на HTC да бъдат включени Beats слушалки, но това не е нещо, което компанията обмисля да направи в близко бъдеще.