Преглед на HTC Sense 4.0

    Колегите от pocketnow.com са имали възможност да разгледат HTC Sense 4.0. Очакваме да видим Sense 4.0 в HTC Ville (на снимката) и в HTC Edge. Sense интерфейсът е нещо, което различава устройствата на HTC от останалите Android устройства. Ето какво смятат от pock-etnow.com за Sense 4.0:

    Бутони и интерфейс

    HTC е подобрил типографията и е намалил претрупването на екрана. В хоризонтално положение на екрана на устройството в дясната част, вместо в долната, се появяват табове, като по този начин се увеличава съдържанието, което може да бъде показано на екрана.

    лъзгачите в Sense 4.0 са сиви с правоъгълни бутони със заоблени ъгли. На всички бутони в плъзгачите е изписана функцията на бутона.
    Достоверен източник твърди, че Sense 4.0 устройствата няма да имат бутони на екрана, подобно на бутоните в Galaxy Nexus.

    Приложението за превключване на задачи визуализира отворените задачи в триизмерен изглед с карти. Този изглед не е допаднал твърде много на колегите от Pocketnow.com.

    На lockscreen-а на Sense 4.0 можете да видите всички нотификации, да отворите списък със задачи, да отворите списък с любимите си хора, както и бързо да им звъннете. Можете да отворите нотификациите, без да отключвате устройството.

    Email

    Email клиентът значително е подобрен в Sense 4.0. Хоризонтална цветна лента в ляво от всяко съобщение показва дали то е прочетено или не. При маркиране на множество съобщения, в Sense 4.0 вместо отметки, се използват кръгове. Разговорите се визуализират добре, независимо дали са отворени, или са показани в списъка с всички email съобщения. В Inbox папката, когато множество съобщения са свързани с конкретен email, се визуализират номера. Натискането на съответния номер, показва асоциираните съобщения. При отваряне на съобщение, което е част от разговор, сива линия разделя всяко съобщение, като потребителят може да види накратко последващите съобщения.

    Има подобрение и в Push email опциите, при използването на Exchange акаунт. Smart Sync опцията интелигентно предвижда кога да провери за наличието на нови съобщения. Това означава, че в дълги периоди, когато потребителят не използва своето устройство, то не проверява за наличието на нови съобщения.

    Уеб браузър, Guest Mode

    Уеб браузърът също е подобрен. Новата опция Reader премахва рекламите, като оставя част от снимките. Добавени са и функции Read Later (прочети по-късно) и Watch Later (гледай по-късно), които позволяват на потребителите да маркират съдържание, което да прочетат или гледат по-късно с помощта на widget на началния екран.

    Guest Mode е друга нова опция, която позволява на потребителят да избере кои приложения да се показват, ако негов приятел иска да използва телефона. В този режим, телефонът е изключен, гостът няма достъп до данните. Guest Mode се включва, като превключите Scenes.

    Camera, DropBox Integration, Beats Audio

    Камерата има нова опция, която не позволява да направите кофти снимка, защото сниманият човек е мигнал. Когато разпознае лице, камерата прави пет последователни снимки и интелигентно избира най-добрата от тях.

    Sense 4.0 върви с интеграция на DropBox. При първоначална настройка на телефона, потребителите получават безплатно 50GB. Мястото за съхранение в DropBox се третира като всяка памет на телефона. Когато прикачвате файл от DropBox към email, линк към файла в DropBox ще бъде включен в email-а, а не целия файл.

    Beats audio също ще бъде включено в Sense 4.0, като вече работи и с third-party приложения като Pandora.