[PR] Huawei Mate 10 Pro, P20 и P20 Pro получават ъпдейт до EMUI 9, базиран на Android 9

Новият ъпдейт на операционната система на Huawei, EMUI 9, базирана на Android 9, вече е пусната за България за няколко модела на Huawei. Собствениците на Mate 10 Pro, P20 и P20 Pro ще получават поетапно този ъпдейт, като най-късно до 9 януари 2019 г. всеки от тях ще го има на смартфона си. Разбира се, той вече е познат на притежателите на Mate 20 и Mate 20 Pro.

Новата базирана на Android операционна система на Huawei, EMUI 9, осигурява много надеждна работа на смартфона, резултат на натрупания вече 6-годишен опит в разработване и усъвършенстване на EMUI интерфейса, започнал с излизането на EMUI 1.0. през 2012. Със своята оперативна скорост, надвишаваща с почти 12,9 % тази на своя предшественик, EMUI 9 превърна Huawei в един от първите производители, проектирали операционна система, базирана на Android Pie.

EMUI 9 е създаден, за да „направи живота по-лесен“, като неговият интерфейс предлага на потребителите повече функции и приложения и едновременно с това е изграден по-начин, който да го направи максимално бърз и лесен за използване дори от хора, които боравят за пръв път с операционна система от този тип.

Подобрена интуитивност

EMUI 9 предлага по-лесен за употреба и в същото време още по-интуитивен интерфейс, който е вдъхновен изцяло от природата. Потребителите имат възможността да се успокоят с мелодии, наподобяващи природни звуци, и да се насладят на изцяло новия дизайн на интерфейса, изпълнен с прекрасни пейзажи. Освен че е по-бърз и ефикасен, EMUI 9.0 също така е по-лесен за употреба и много привлекателен от визуална гледна точка.

При проектирането на EMUI 9 Huawei са направили всичко възможно да направят сложността на системата невидима за потребителя, за да може за него да остане единствено приятното усещане от работата с нея. Степента на сложност обаче не е никак малка, пример за което е силно подобрената навигационна система. Huawei са рационализирали доста дългия списък с приложения и функции включително и с помощта на изображения – броят на папките в раздел „Settings” е редуциран с 10%, а общият брой икони в настройките на EMUI 9 е намален от 940 на 843. Пример за това са GPS, WLAN и функцията за отбелязването на местоположението – сега всички те могат да се активират едновременно вместо поотделно, като по този начин се пести време и процесът става много по-лесен. EMUI 9 изобилства от подобни иновации, които улесняват потребителите приработата им със системата.

Не пропускай:  Huawei в преговори с MediaTek за покупка на чипове от TSMC

По-висока скорост

Кой не би искал по-бърз смартфон? При сравнението на EMUI 9 с неговия предшественик EMUI 8.1 превъзходството на първия е очевидно. При EMUI 9 вероятността за потенциални засечки е намалена с 12,9%, а като добавка на това Instagram и Spotify стартират съответно с 12 и 11 процента по-бързо в сравнение с EMUI 8.1.

EMUI 9 също така притежава GPU Turbo 2.0 – второто поколение на технологията на Huawei за графична обработка на файлове, която по чудесен начин надгражда върху основите на GPU Turbo. GPU Turbo 2.0 подобрява сензорния контрол при играене на игри и също така функционира съвместно с App Assistant, осигурявайки несравнимо изживяване за любителите на мобилния гейминг. Благодарение на тази специфична харектеристика EMUI 9 със сигурност ще се хареса на тази доста голяма и взискателна потребителска група.