Huawei Mate 30 ще има две 40MPx камери на гърба

През есента, Huawei ще представят Mate 30, като вероятно ще запазят дизайна с квадратния модул за камерите на гърба. Според изтекла информация в мрежата, Huawei Mate 30 ще има три камери на гърба, като две от тях ще са с 40MPx сензори (40MPx + 40MPx + 8MPx).

Единият 40MPx-ов сензор ще е с размер 1/1.5″ и F/1.6 бленда, като не се изключва възможността, да бъде подобрен и да има бленда F/1.4. Ще се заложи на новата RYYB подредба на пикселите, която дебютира в P30 серията на компанията и осигурява навлизането на до 40% повече светлина.

Не пропускай:  [PR] Стартират продажбите на новите безжични слушалки HUAWEI FREEBUDS 3 в България

Вторият 40MPx-ов сензор ще бъде ултраширокоъгълен със 120 градусов ъгъл на виждане и F/1.7 бленда. Всъщност, това е предостатъчно голям ъпгрейд в камерата на Mate 30, защото Huawei използват софтуер, който обединява кадри от двете или трите камери, за да получат максимално добро изображение. Подобряването на ултраширокоъгълният сензор помага именно в тази посока (вижте ревюто ни на Huawei P30 Pro за повече инфо).

Третият камера сензор на гърба ще е 8MPx, телефото и с опция за петкратно оптично приближение без загуба на качеството. Отново – повече инфо в ревюто на P30 Pro.

Според слуховете, Huawei Mate 30 Pro ще работи с нов Kirin 985 чипсет с поддръжка на 5G мрежи, 55W супер бързо зареждане и 10W обратно безжично зареждане (най-после, обратното безжично зареждане ще стане използваемо).