Huawei P20 серията също получава GPU Turbo ъпдейта

Наскоро Huawei представиха GPU Turbo технологията, за която се твърди че “върши чудеса” със смартфоните на компанията. Компанията твърди, че с GPU Turbo, смартфоните ще имат с до 60% по-добра графична производителност и с до 30% по-ниска консумация на енергия.

Първият смартфон с GPU Turbo е наскоро представения Huawei Honor Play, който очевидно таргетира геймърите, но компанията коментира че GPU Turbo ще получат още много от настоящите им смартфони (говори се, че GPU Turbo ще получат всички смартфони на Huawei с Kirin 970, Kirin 960 и Kirin 659 чипсетите им).

През уикенда, Huawei официално са обявили, че смартфоните от P20 серията им, вече могат да изтеглят ъпдейта с GPU Turbo. Всъщност, ъпдейтът все още не е за всички. От него могат да се възползват 2000 потребителя, членове на тест-програмата на компанията. Същите, могат да тестват GPU Turbo технологията на своите смартфони от P20 серията.

Не пропускай:  САЩ одобряват мярка за намаляване на доставката на чипове към Huawei

Естествено, след преминаването на задължителните тестове, всички собственици на смартфон от P20 серията на Huawei, ще получат ъпдейта с GPU Turbo. В случай, че притежавате такъв смартфон, очаквайте ъпдейта.