[PR] Huawei представи HiAI 2.0, платформа за създаване на все по-богати базирани на изкуствен интелект приложения

На третото издание на конференцията Huawei Eco-Connect Europe глобалният бранд обяви премиерата на HiAI 2.0 – отворена платформа, проектирана да улесни развитието на мобилния изкуствен интелект. Най-новото издание на платформата осигурява на софтуерните инженери на Huawei отворена екосистема, която ще им позволи да наблюдават и aнализират техническите характеристики на чипсетите, устройствата и “cloud” приложенията на бранда през HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI Service.

Лу Уеню, старши AI експерт в отдел „Продуктов мениджмънт“ на Huawei Consumer Business Group, сподели”

„През април 2018 Huawei пусна на пазара HiAI 1.0 – мобилна платформа за разработване на базирани на изкуствен интелект приложения. Чрез нея успяхме да редуцираме чувствително времето и комплексността, изискващи се за развитието на мобилните ни приложения. HiAI 2.0 предлага още по-голяма изчислителна мощ, по-богати API, и по-добра поддръжка на широка гама устройства. Това значително ще понижи летвата за достъп до създаване на работещи с изкуствен интелект приложения, позволявайки на повече инженери да работят в тази сфера и да създават вълнуващо потребителско изживяване чрез тях.“

Платформата HiAI е съставена от HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI Service.

  • HiAI Foundation осигурява на софтуерните инженери възможност за прецизен анализ на работата на чипсетите и техния оперативен потенциал. HiAI платформата оползотворява максимално характеристиките на Kirin 980 и неговият двоен NPU, като специален акцент се поставя на неговата способност да разпознава до 4500 изображения в секунда, което е два пъти повече от Kirin 970. Kirin 980 лежи в основата на най-новите флагмани Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro. Платформата също така поддържа по-голям брой модели и оператори, като по този начин създава среда, в която приложенията с изкуствен интелект функционират по-гладко и предоставят оптимално изживяване на потребителите.
  • HiAI Engine осигурява по-голям избор за създателите на мобилни приложения. Програмният интерфейс на платформата позволява на инженерите да интегрират множество ключови характеристики в своите проекти и да съсредоточат усилията си върху създаването на продукт от възможно най-високо качество. Най-скорошният пример за разработка с HiAI Engine може да се види в новия флагман Huawei Mate 20 Pro. Функцията AI Spotlight Reel може да анализира снимки и клипове, включващи определен елемент, и да създаде 10-секунден монтаж с подбраните кадри. Тази функция използва лицево разпознаване, като именно HiAI Engine осигурява нейното бързо и качествено функциониране. Още едно от предимствата на HiAI Engine е възможността видео редактиране директно от смартфона.
  • HiAI Service осигуряват своеобразен мост между нуждите на потребителите и предоставяните услуги. Благодарение на това софтуерните инженери могат да предоставят на потребителите отговарящи на техните изисквания услуги във възможно най-кратки срокове.
Не пропускай:  Официалният сайт на Huawei Harmony OS е лайв

В момента над 1000 партньори и 450 хиляди инженери работят активно в екосистемата Huawei HiAI, предоставяйки невероятните функции на мобилния изкуствен интелект на повече от 300 милиона потребители по целия свят. Проектът HiAI се обслужва от 2 лаборатории и 13 изследователски центъра по света и се развива в тясно сътрудничество с местните софтуерни разработчици. Тези лаборатории служат и като отправна точка за млади и талантливи инженери, които се стремят да представят своите продукти пред света. От Huawei заявиха намерението си да запазят настоящите си партньорства, с които заедно да продължат да правят големи крачки в сферата на развитието на мобилния изкуствен интелект.