Huawei приканват разработчиците към новата HongMeng платформа

Наскоро, на China Open Source Summit 2019 в Шанхай, вицепрезидентът на Huawei за стратегията и развитието на компанията, е казал, че Huawei Ark ще бъде представена официално през месец август. Поканили са и разработчиците към “Ark of Friends Circle”, за да създадат “здравословна, открита и успешна глобална екосистема”. Важна стъпка в това начинание е Ark compiler (компилатор за Ark).

Сега, Huawei официално представиха Ark Compiler, който значително подобрява производителността на цялата платформа, чрез оптимизации на архитектурно ниво. Според Huawei, Ark компилаторът може да подобри с 24% плавната работа на платформата, с 44% реакцията и с до 60% приложенията от външни разработчици.

Всичко това звучи прекрасно и ако наистина е така – това би могло да привлече разработчиците на приложения. Успехът на HongMeng (Ark) зависи именно от тях – ако те успеят да създадат успешна екосистема, цялата платформа ще успее. А това е трудна задача. Да не забравяме, че именно липсата на достатъчен брой разработчици, провали две мобилни платформи – BlackBerry 10 и Windows Phone (без да броим по-малките, които се опитаха да навлязат на пазара).

Не пропускай:  САЩ одобряват мярка за намаляване на доставката на чипове към Huawei

Остава ни, само да следим как ще се развият събитията. Huawei имат мотивацията, имат средствата, имат и уменията да създадат добра платформа. Да видим как ще се справят в привличането на разработчиците.