Huawei с патент за вградена под дисплея камера

През последните няколко години, производителите на смартфони използваха различни подходи за постигане на така нареченият “full screen” дизайн (дизайн при който цялата лицева част е заета от дисплея). В началото бяха “прорези”, после “капковидни прорези”, вградени в дисплея камери (малки дупчици в дисплея” и вече дори има смартфон с вградена под дисплея камера (ZTE Axon 20). Знаем, че почти всички производители работят по въпроса, как да вградят предните камери под дисплея. Най-вероятно, именно през 2021 година, ще видим масово смартфони с такива решения.

Сега, в мрежата се появи патент от Huawei, за вградена под дисплея камера. LetsGoDigital съобщават, че през месец май 2020г, Huawei Technologies Co. LTD, са кандидатствали за патент за дизайн пред CNIPA (Китайската национална служба за интелектуална собственост) и този патент обхваща 7 чернови и 2 визуализации. Патентът се появява в сайта на службата на 12 януари, 2021 година.

Виж още:  [PR] Huawei обявява месец юни за Месец на сервизните оферти

Съдейки по визуализацията на патента, лицевата част на устройството е изцяло заета от дисплея и не се вижда предна камера. Няма допълнителна информация, но очевидно се работи по въпроса. Не е ясно нито дали, нито кога ще видим подобно устройство от Huawei.