Huawei с патент за вградена под дисплея селфи камера

huawei-logo

Huawei Technologies Co. Ltd са подали заявление за патент със заглавие “Structure, Camera Module and Terminal Equipment for Hidden Front Camera” (Структура, модул на камерата и терминално оборудване за скрита предна камера). Заявката е внесена на 18 март 2019 година и би могло, именно този патент да описва подхода на Huawei за “селфи камера под дисплея”.

В резюме, патентът коментира структура за скриване на предната камера под дисплея. На практика, явно има някаква светлинна плоча, разположена между селфи камерата и покривното стъкло на дисплея. Има и “проекция” на светлина, както и няколко източника на светлина, разположение отстрани на светлинната плоча. Всичко това се използва за излъчване на светлина с определен цвят от страната на светлинната плоча и се контролира от процесора. На практика, светлинната плоча се може да променя и посоката на разпространение на светлината и за цвета.

Не пропускай:  Срещу 1.8 милиарда долара, Huawei ще могат да използват технологии на Qualcomm

Не е ясно дали и кога точно ще видим смартфони с вградени под дисплея селфи камери. Факт е обаче, че това ще се случи някой ден – независимо от сложната система от оптики, технологии и цена. Тези неща, обикновено не спират смартфон производителите.