Huawei забавят производството на Mate 40 серията, заради последните санкции на САЩ

Според нов доклад в мрежата, Huawei Technologies забавя производството на своите водещи смартфони за 2020 година. Ходът е следствие на поредния удар от администрацията на САЩ, което води до загуба на доставката за мобилни чипове от TSMC.

Според източникът, Huawei са съобщили на доставчиците си, да забавят производството на предстоящите топ модели, заради потенциалното прекъсване на веригата по доставки. Съобщава се, че Huawei са поискали спиране на производството на някои от компонентите за предстоящата Mate 40 серия от смартфони. Били са отрязани и поръчките за определени части.

Kirin чипсетите на Huawei, са проектирани от HiSilicon (дъщерна компания), но са произведени от TSMC. Поради тази причина, загубата на TSMC, Huawei все още търсят алтернативен изход от ситуацията, инвестират в местни компании в дългосрочен план и оценяват въздействията от новите регулации, върху бизнеса си със смартфони.

Не пропускай:  Huawei Mate 40 с 5nm Kirin чипсет, ще бъде представен по график

Очаква се, масовото производство на Mate 40 серията, да бъде отложено с поне от един до два месеца. С други думи, Huawei все още преглеждат запасите си от чипсети, финализират и решават възникналите проблеми по веригата за доставки.

Изпълнителният директор на доставчик на Huawei е коментирал:

“Една от причините за паузата е, че Huawei преглеждат нивото на инвентара си от Kirin чипсети и са заети с проверки и проучвания на други мобилни платформи от Qualcomm и MediaTek. Прибягването към тях обаче, би довело до редизайн на механичните компоненти, което пък ще отнеме време”