И трите, нови iPhone-а ще поддържат безжично зареждане

  Едно от най-вълнуващите събития за 2017 година, ще е анонсът на новите iPhone-и през месец септември. Според последната информация от Минг-Чи Куо, анализатор в KGI Securities (чрез 9to5mac), и трите модела ще поддържат безжично зареждане, а не само най-скъпия, юбилеен iPhone 8 (или iPhone 10, iPhone X). В случай, че това е вярно, а Минг-Чи Куо се е доказал като надежден източник на информация, то и трите модела трябва да има сходен дизайн на изработката – стъклен гръб, а не алуминиев.

  Куо споменава и че безжичното зареждане, ще повиши температурата на устройството при зареждане, което е наложило промени в 3D Touch сензора. Споделя, че Apple са добавили специален слой графит, за да защитят 3D Touch от по-високата температура.

  Куо казва и, че стъклените гърбове в iPhone 8 и iPhone 7s (ако приемем, че така ще се наричат смартфоните), ще разсейват топлината в смартфоните по-бавно от алуминиевия гръб в iPhone 7 например. Според него, това ще увеличи температурата и при нормалната употреба на устройството, дори потребителите да не усетят промяната.

  Не пропускай:  iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

  Според Куо, производствените разходи на новия 3D Touch модул, ще се увеличат с до 30-50%, което в крайна сметка се прехвърля на купувачите. Вчера писахме, че новият и най-луксозен iPhone 8 (aka iPhone 10, iPhone X) ще стартира с цена над 1000 долара и че OLED дисплеят ще е един от виновниците за това. Е, друг “виновник” очевидно ще е подобреният и издръжлив на топлина 3D Touch.

  Без значение, какво точно са направили, ние приветстваме идеята и трите нови iPhone-а да поддръжат безжично зареждане. А ако става въпрос и за WattUp зареждането на Energous – нямаме търпение да се докопаме до някой от следващите iPhone-и.