iFixit потвърждават, че Note FE си е Note 7, но с по-малка батерия

galaxy-note-fe-battery

Много се изказа (изписа) по темата Galaxy Note 7. Навярно това е най-коментираният смартфон на Samsung – слухове преди да излезе, всички проблеми със самозапалването му, а след това и дали ще реновирана (рециклирана) версия на модела. На практика, вече над година се “дъвчи” темата “Galaxy Note 7”.

Вече знаем, че Samsung обновиха Galaxy Note 7 и пуснаха нов, Galaxy Note FE на пазара. Ясно беше, че разликите са само в по-малката батерия и разбира се – наличието на Bixby гласовият асистент на корейците.

Samsung съобщиха, че ще използват някои части от Galaxy Note 7 в новата Galaxy Note FE версия, но не беше ясно какво точно ще е съотношението между старите и новите част…

Не пропускай:  Samsung отново се занасят с iPhone в новата си реклама

iFixit обаче – дават отговор на този въпрос.

Според iFixit, Galaxy Note FE е същият като Galaxy Note 7. Най-голямата разлика е в батерията на Note FE – тя е с около 9% по-малка и предлага 12,32Wh, спрямо 13.48Wh на оригиналния Note 7.

Като втора разлика, iFixit отчитат обновената антена, като предполагат че е заради спецификите на пазара в Корея. Да не забравяме, че поне за момента, Galaxy Note FE се предлага само на пазара в Корея.