Вече има Instant tethering на Android

Instant tethering за Android, достигна до някои потребители още в края на месец януари. По същество, опцията предлага автоматично създаване на хотспот връзка между устройства с един и същ Google акаунт. Добрата новина е, че сега, Instant tethering е официално достъпна.

Не бързайте обаче, да се радвате… Instant tethering като host (домакин) функцията е достъпна за Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X и Nexus 6P смартфоните с Android 7.1.1 Nougat версия на операционната система. Получаващите устройства пък могат да бъдат Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C или Nexus 9 с Android 6.0 Marshmallow или по-нова версия на платформата на Google.

За да използвате Instant tethering, всичките Ви устройства трябва да са вписани с един и същ профил в Google. След това, можете да активирате Instant tethering от настройките “Provide data connection”, за да настроите устройството като host (домакин) или да тапнете на “Get data connection” на не-host устройство (това, което ще полуава интернет). След тази първоначална настройка, устройствата автоматично ще се свързват към host-а, щом се нуждаят от интернет свързаност.

Новата екстра е доста удобна, защото Ви освобождава от необходимостта да свързвате устройствата ръчно. Когато е нужно – това ще стане автоматично. Допълнителен бонус е, че “получаващото” устройство, ще се разкачи след 10 минути неактивност, което разбира се – пести енергия.