Интеграция на Facebook в Xperia телефоните

    В Xperia серията смартфони на Sony Ericsson ще бъде включена интеграция с Facebook социалната мрежа. Потребителите ще могат да се насладят на Facebook интеграция в новите Xperia mini продукти, а потребителите на Xperia Arc и Xperia PLAY ще получат ъпдейт, който ще осигури тази интеграцията. Ъпдейтът ще излезе през второто тримесечие на годината на повечето пазари.

    За какво става въпрос?

    Facebook става все по-разпространен. Потребителите използват Facebook през 50% от времето, през което използват приложения на своите смартфони.

    При Facebook интеграцията, достъпът до Facebook не е свързан с конкретно приложение. Вместо това, потребителите ще могат да взаимодействат със социалната мрежа по много начини от различни части на телефона. Това означава, че потребителите ще могат лесно, по-бързо и по по-интуитувен начин да отбелязват нещата, които харесват, да коментират и да споделят, използвайки своя Xperia смартфон.

    Ето някои от най-важните опции:

    – Еднократно вписване във Facebook

    Когато включите телефона си за първи път, имате опция да се логнете във Facebook и да създадете постоянна връзка. Ако използвате тази опция, няма да трябва да се логвате във Facebook или в различни приложения като Facebook приложението, Timescape или някоя от останалите точки на интеграция, които идват с тази опция. Всички тези неща ще се случват автоматично, освен ако не изберете да изключите някои от тях.

    – синхронизация на контакти с Facebook

    Както и при Facebook приложението, имате опцията да синхронизирате своите контакти от Facebook с тези в телефонната книга. Ако искате да видите статуса на своите приятели от Facebook, снимки и други, можете да ги видите в телефонната книга.

    – синхронизация на календара с Facebook

    Вече можете да синхронизирате и календара на телефона с този във Facebook. Така ще виждате събитията на своите приятели от Facebook, като рождени дни, директно в календара на телефона.

    – Снимки от Facebook в галерията на телефона

    Gallery приложението на телефона автоматично показва както снимките в телефона, така и снимки от Facebook – снимките, които сте качили, и снимките, на които сте отбелязани.

    – Like бутон в музикалния плейър

    Докато слушате песен във вградения музикален плейър, вече можете да я „харесате” (Like-нете). Когато направите това, информацията ще бъде постната на вашата стена във Facebook. От този пост вашите приятели ще могат да видят коя песен сте харесали, в някои случаи ще могат също да я чуят и дори да я купят.

    – widget за откриване на медия съдържание

    Включен е widget, който автоматично показва клиповете и песните, които вашите приятели са препоръчали на вашата Facebook стена. Всичко, към което вашите приятели са пуснали линк в YouTube, Spotify и други, ще бъде показано тук и лесно ще можете да видите техните любимите песни и клипчета.

    Интеграцията с Facebook е на много места, тя присъства по ненатрапчив начин, като имате възможност да изключите някои от опциите за интеграция. Имате възможност лесно да виждате какво са публикували вашите приятели и да взаимодействате (да харесвате, да не харесвате, да коментирате, ..) с публикуваните неща, както и вие лесно и удобно да публикувате различни неща в социалната мрежа. Друго важно предимство на интеграцията е, че тя ще бъде включена във всички Xperia модели, които ще излязат през 2011 г, а не само в конкретен модел.

    Източник: blogs.sonyericsson.com