iOS 10.2 с нови емотикони, фонови картинки, а вероятно и с диагностициращ софтуер

  Снощи, Apple пуснаха ъпдейт до iOS 10.2 за iPhone и iPad, като част от новите екстри са нови емотикони, новата SOS функция (която има и Watch OS), ново TV приложение и други.

  Ъпдейтът се разпространява OTA (Over The Air) и за да актуализирате софтуера, трябва да отидете на:

  Settings -> General -> Software Update

  Собствениците на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, ще получат и няколко нови фонови картинки. Има над 100 нови емотикони, но най-голямата нова функция вероятно е TV приложението. С него, потребителите могат да гледат видео съдържание на Apple TV и по-късно да продължат да го гледат директно от iPhone или iPad.

  Не пропускай:  Какво знаем за следващите iPhone 12 до момента и как би изглеждал тъмносин iPhone 12 Pro

  В iOS 10.2 има и нови ефекти при изпращането на съобщения (iMessage) – “Celebrate “и “Send with love“. Разбира се, налице са и стандартните фиксове на бъгове.

  Ето и нещо доста важно, което касае доста потребители. Миналата седмица писахме, че Apple планират да пуснат софуерен ъпдейт, чрез който да разберат повече за проблема със самоизключването на iPhone 6s, когато батерията падне на 30%. Въпреки, че не го видяхме изрично написано в описанието, iOS 10.2 би трябвало да има софтуер, който ще събира данни и ще им помогне в диагностицирането на проблема.

  macrumors