Портнат от iOS Instagram, скоро ще се появи за Windows 10 Mobile

Чували ли сте за Islandwood? Вероятността е доста малка, освен разбира се, ако не сте разработчик на прилжения и то за Windows 10 Mobile устройства. На практика, чрез Islandwood, от iOS приложения могат да се създават такива за Windows 10 Mobile. Процесът изисква наличието на Windows 10 PC с Visual Studio 2015, Bridge програма (или виртуална машина) и Mac OS X 10.11 с Xcode 7.

Повечето потребители грам не им пука за всичко това, но на практика, това е един от “лесните” начини за Microsoft да напълнят пазара с приложения за Windows 10 Mobile. А това е от изключителна важност за редмънци.

На видеото по-горе, можете да видите Instagram BETA приложение (затворена към момента), работещо на Windows 10 Mobile операционната система (в дясно) и публичната бета на Windows Phone (в ляво).

Приложенията, въпреки че се управляват по различен начин, са еднакви в основата си. Съдейки по работата с която работи Instagram за W10M, Islandwood най-вероятно ще успее да запълни липсата на приложения за операционната система на редмънци.

Microsoft
WindowsBlogItalia