Не един, а три Jailbreak-а за новия iPad (new iPad)

    Днес, определено е специална дата. Едва няколко дни след появара на новия iPad (iPad 3), вече има три готови Jailbreak инструмента. Хубавото в цялата работа е, че и трите начина, използват различни дупки в сигурността на iOS 5.1, като по този начин, най-вероятно ще се използва само първия готов инструмент. Предполагаме, че втория и третия вариант няма да видят бял свят, поне засега. Идеята е, да не се разкриват откритите дупки за да могат да се възползват от тях в следващата версия на iOS.

    През последните няколко часа, Twitter буквално се взриви от новината за Untethered Jailbreak на iPad 3 (изглежда въпреки анонса му като new iPad, за потребителите ще остане iPad 3).

    Ето и решенията за момента:

    Метод 1: показан от @MuscleNerd
    Метод 2: показан от Stefan Esser (@i0nn1c) – направил е и видеото горе, демонстриращо UNtethered Jailbreak
    Метод 3: показан от @chpwn и @phoenixdev

    Важно:

    Това е Untethered Jailbreak за iPad 3 с версия на iOS 5.1. Това, че съвсем скоро ще има инструмент за отключване на файловата му система, не означава, че ще работи на iPad 2 или iPad 1. Затова – НЕ ъпдейтвайте!

    В случай, че имате iPad 2 или iPhone 4S с версия на софтуера iOS 5.0.1, можете да направите Untethered Jailbreak (A5 устройства) за iOS 5.0.1.

    В случай, че имате iPad 1, iPhone 4, iPod Touch (4 generation), можете да направите само Tethered Jailbreak (А4 устройства) за iOS 5.1 (което е причината да не ъпдейтвате за момента).