[слух] Петото поколение iPad ще бъде осезателно по-леко и по-тънко

    Фабриката за слухове и цяла армия от анализитори се надпреварват да пускат “секретна информация” или заключения за това, какво предстои в продуктите на Apple.

    Ето и едно доста интересно изказване на Ming Chi Kuo, анализатор в KGI Securities. Той твърди, че петото поколение на iPad, или iPad 5, ще бъде осезателно по-тънко и по-леко. Дотук, няма проблеми, дори бихме казали, че и ние сме сигурни в това, като допълним и че ще е по-мощен. Интересното в случая е, че той допълва:

    “Apple ще използват по-тънката рамка от iPad mini в iPad 5”

    Ще Ви пропомним, че при представянето на iPad mini, от Apple изтъниха рамката на устройството от лявата и дясната страна (в случай, че го гледате в портретен режим). В случай, че държите iPad mini в портретен режим и с една ръка, почти сигурно е, че част от ръката Ви, ще бъде върху екрана на таблета (по краищата). За да избегнат нежелано натискане върху екрана, от Apple оптимизираха iOS 6 така, че софтуера да разпознава дали просто държите iPad mini или искате да натиснете екрана. Ето това, изглежда ще видим и в iPad 5.

    Kuo още смята, че до анонса на новия iPad 5, ще трябва да почакаме до третата четвъртина на тази година, а не както смятат други анализатори в края на месец март.

    Споменава още, че тази година, Apple ще изкарат и iPad mini със 7.9 инчов Retina екран (2048 х 1536 пиксела).

    Не е ясно, кога точно ще видим новите устройства на компанията, но със сигурност предстои интересна година.

    AppleInsider
    На снимката iPad mini