Продажбите на iPad mini ще намалят продажбите на големия iPad

    Очакваме Apple да представи iPad mini следващата седмица. Ако таблетът излезе на пазара преди коледния сезон, доста вероятно е продажбите на таблета да бъдат доста високи. Анализатори смятат, че продажбите през четвъртото тримесечие на тази година на iPad mini ще бъдат около 5-6 милиона устройства.

    В същото време анализаторите смятат, че това ще повлияе негативно върху продажбите на големия iPad таблет. Анализаторът Gene Munster от Piper Jaffray смята, че Apple ще продадат 25 милиона iPad устройства през месец декември, от тях 20 милиона ще бъдат iPad и 5 милиона iPad mini устройства.

    Munster споделя:

    Вярваме, че малкия iPad може да канибализира продажбите на един милион стандартни iPad устройства през декември или процентът на канибализация ще бъде 20%.“

    Това означава, че за всеки 5 милиона продадени iPad mini устройства, продажбите на стандартните iPad таблети ще намалява с един милион.

    Анализаторът Bill Choi очаква, че през последното тримесечие на годината Apple ще продаде 25.5 милиона iPad устройства, като 6 милиона от тях ще бъдат iPad mini. Мнението му е доста близо до това на Gene Munster.