[drop test] iPad vs Nexus 7

    Безпорно популярните iPad и Nexus 7 таблети, съответно на Apple и Google са главните герои в пореден сблъсък. В случая не говорим нито за технически характеристики, нито за възможности на операционните им системи, нито пък за съдебни битки на тема патенти.

    SquareTrade отново са се изявили с “drop test”, този път на iPad и Nexus 7. Пичовете са противопоставили двата таблета в няколко различни “дисциплини”. Една от тях пресъздава “свободно падане” по време на движение. Другата е изпадане на таблета от бюро или маса (или нещо от сорта). Накрая, но не на последно място, и с твърдата увереност, че “още може”, са решили да ги удавят във ваната. Интересни идеи имат хората понякога…

    В общи линии, изглежда, че Nexus 7 се представя като цяло по-добре в drop test-овете и е изключителен победител в подводното плуване. При iPad, след първата му “баня” спира да има звук от високоговорителя. Nexus 7 – продължава да свири, та се къса.

    Изключително интересно видео. Това, което ще кажем ние по случая е следното – “Не опитвайте това у дома!“. Това, че и двете устройства работят в първия момент след “къпането”, изобщо не означава, че ще е така малко по-късно. Нещо повече – има 99.9% вероятност да спре не само звука, а и всичко останало много скоро след подобни “експеримети”. И на двата таблета .

    Напомняме Ви, че същите пичове направиха и drop test сравнявайки здравината на Galaxy S III с тази на iPhone 4S преди малко повече от месец. Ето да си припомните резултатите.