iPhone 12 mini може да работи с нов B14 чипсет от среден клас?

Тази година, Apple забавиха анонса на новите iPhone 12 смартфони. Точната дата на анонса все още не е обявена, но мнозина вярват, че събитието ще е на 13 октомври. Според други, Apple са суеверни и е малко вероятно да става въпрос за 13 октомври и очакват анонса на 20 октомври.. Предстои да разберем.

Вероятно един от най-интересните нови “ябълки”, ще е най-малкият – 5.4 инчов iPhone. Спекулира се, че той ще носи името iPhone 12 mini. Сега обаче, в мрежата се появи информация (непотвърдена разбира се), която може да охлади страстите към мъника.

Според @MauriQHD, Apple са готови с нов чипсет в средния клас – B14. Твърди още, че компанията го е създала, за да предложи на потребителите по-ниска цена на iPhone 12 mini. Коментира, че B14 чипсет е на базата на A14 Bionic, но – с клокнати на по-ниска честота процесорни ядра.

Виж още:  Apple обявиха датата на WWDC 2021

Информацията звучи странно… Обикновено, Apple просто използват по-стар чипсет в нов модел iPhone с по-ниска цена. Възможно ли е, да имат нов чипсет от среден клас? Не е изключено, особено предвид очакваните цели 4 модела iPhone 12 тази година. Все пак – приемете информацията с “едно на ум”. Остава по-малко от месец до анонса.