iPhone 12 Mini няма да поддържа 5G мрежи и ще струва около 700 долара в САЩ

С наближаването на анонса на новите iPhone 12 смартфони, съвсем логично и слуховете зачестяват.

Сега в мрежата се появи информация, че “мъникът”, iPhone 12 Mini няма да поддържа 5G мрежи. Всъщност, твърди се, че това ще е единственият iPhone 12 смартфон, който няма да поддържа 5G мрежи. Информацията идва от Tom Forte, анализатор от The Wall Street Journal, като според него, същият ще струва около 700 щатски долара.

Предполага се, че Apple ще представят новите iPhone-и на 13 октомври или 20 октомври. Така или иначе, анонсът е близо и феновете трябва просто да се въоръжат с още малко търпение.

В случай, че написаното по-горе е вярно – ето нещо, на което си струва да обърнете внимание. Наскоро имаше слух, че iPhone 12 Mini ще работи с нов, Apple B14 чипсет. B14 ще използва същата архитектура, като тази на A14, но ще бъде клокнат на по-ниска честота. Спряга се, като чипсет от “среден клас”.

Виж още:  Apple пуснаха iOS 14.5.1 с корекция на бъг в App Tracking Transparency

Въпросът сега е, ако iPhone 12 Mini наистина работи с B14 чипсет от среден клас, дали пък цена от “около 700 долара”, няма да е твърде висока? Разбираме, че “мъникът” няма да има много свободно място за батерия и че по-слабичният чипсет, ще му осигури добро време на работа с едно зареждане, но все пак… 700 долара?