iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

iPhone 12 смартфоните на Apple ще се продават без адаптор за зареждане и EarPods (жични слушалки) в комплекта? И ако това беше просто слухо, може би нямаше да им обърнем сериозно внимание…

Информация обаче, идва от Минг-Чи Куо, анализатор достатъчно добре запознат с делата на Apple. Именно той твърди, че всички модели iPhone 12, ще се предлагат без зарядно устройство и без EarPods в комплекта. Допълва, че ябълковата компания ще прекрати производството на 5W и 18W адаптори и ще пусне в продажба нов, 20W адаптор.

Новият, 20W адаптор ще бъде с USB Type-C порт, подобен на предходните 10W адаптори, като прилага и снимка:

Не пропускай:  Apple Watch SE ще е по-евтин, но със стар дизайн и без поддръжка на ECG

Според Куо, производствените разходи на 5G версиите на следващите модели iPhone ще се увеличат. Предвид икономиите от слушалки и адаптор, те ще дебютират на пазара на цена, сравнима с тази на моделите от iPhone 11 серията. Коментира, че Apple вероятно ще представят премахването им, като “полза за околоната среда”. Колкото до наскоро представения iPhone SE 2020, Куо смята, че скоро и той ще започне, да се предлага без адаптор в комплекта.

Излиза, че е напълно възможно, в комплекта на iPhone 12 смартфоните да има единствено Lightning – USB Type-C кабел. Дали Куо е добре осведомен – предстои да разберем.