iPhone 4 срещу Galaxy S II или кой телефон е по-вероятно да изпуши

    Преди няколко дни се появи информация за iPhone 4, който започнал да пуши усилено и да излъчва червена светлина по време на полет от Lismore до Sydney, Австралия. Инцидентът се е случил по време на приземяването на самолета. Служителите в самолета са извършили необходимите действия, за да премахнат червената светлина и пушека. След приземяването на самолета, въпросният телефон е бил предаден на Бюрото за безопасност на транспорта в Австралия.

    Малко след това подобен инцидент се е случил и в Бразилия. Човек е оставил своя iPhone 4 да се зарежда през нощта. В даден момент телефонът започнал да пуши и да изпуска искри само на тридесетина сантиметра от лицето на собственика. За щастие той не е бил наранен.

    Щом става дума за Apple или устройство на компанията, няма начин да не се появи и Samsung. Няма как да не сте чули за постоянните дела, които двете компании водят една срещу друга от началото на тази година. Apple обвинява Samsung, че е копирал дизайна на техните устройства. Дали Samsung не е копирал и някои от проблемите, освен дизайна?

    Собственик на Galaxy S II усетил, че нещо му пари на крака, на мястото, на което се намира джобът на панталона му. Когато бръкнал в джоба и извадил своя Galaxy S II, от телефона и от джоба започнало да пуши. Потърпевшият споделя, че телефонът му е бил само на две седмици и дори не го е използвал усилено (той и да го е използвал усилено пак не изглежда нормално телефонът изведнъж да започне да пуши, докато му стои в джоба).

    Трябва да отбележим, че това са само три телефона от милионите продадени. Инцидентите са неприятни и теоретично биха могли да имат доста по-сериозни последици. Надяваме се производителите на тези устройства да обърнат сериозно внимание на проблема и да го отстранят. Въпреки това, не може да не отбележим, че тези три телефона са много малък процент от милионите устройства, които се продават.