В iPhone 5 хардуерните бутони ще бъдат заменени с умен панел?

    Следващият iPhone може да предложи доста различен начин за взаимодействие с устройството. За това съдим от нов патент, по който Apple работи. Става въпрос за умен панел, който може да бъде включен в бъдещия смартфон на компанията, и който би могъл да предложи управление, без използването на бутони.

    В патента е използван втори екран, който всъщност е панелът, намиращ се около екрана на устройството. Той може да се осветява, когато се появи нотификация, или да бъде използван за управление на устройството.

    Вторият екран може да има множество региони. Един или повече региони могат да включват множество сегменти. Различни региони от втория екран могат да бъдат избирателно осветявани, за да привлекат вниманието на потребителя към тези региони или към област, съседна на тях. Например регион от втория екран може да бъде осветен, за да привлече вниманието на потребителя към съседна област от сензорния екран. Различни сегменти от регион на втория екран могат да бъдат избирателно осветени, за да формират индикация, която да носи информация за потребителя.

    Наличието на патент за използването на умен панел, не означава, че ще го видим в iPhone 5. От друга страна, Steve Jobs не обича хардуерните бутони, възможно е да успее да се отърве напълно от тях .

    Източник: www.intomobile.com