iPhone 5 в Geekbench

    iPhone 5 се появи късно снощи в популярния Geekbench бенчмарк инструмент. Информацията разкрива 1GHz dual core ARMv7 процесор с 1GB RAM. От Apple, по принцип не коментират спецификации от този тип и за да разберем какво точно задвижва новия iPhone, се налага да разчитаме на информация от такъв тип.

    Показаният резултат е повече от двоен от този на предходния модел (iPhone 4S) – 1601 за iPhone 5 срещу 629 за iPhone 4S (картинка 1). При iPad 3 резултатът е 767. Резултатите за iOS устройствата можете да видите тук. Резултатът и забележителен и на практика задминава и топ моделите с Android операционната система като Nexus 7 и Samsung Galaxy S III, чийто резултати са съответно 1591 и 1560 (картинка 2).

    Apple A6 работи с тактова честота от 1GHz, което означва, че е клокнат на по-висока честота от предходния A5 SoC (800MHz) при iPhone 4S.

    Не е изключено тази информация да е манипулирана и да не е реален тест на новия iPhone 5. Все пак, трябва да се отбележи, че съвпада с изказаното от Apple за “двойно по-бърз процесор” например. iPhone 5 излиза на пазара на 21 септември и много скоро след това, ще има доста и по-конкретна информация по случая.

    MacRumors