iPhone 5 няма да бъде кодиран, ще може да бъде използван с всеки мобилен оператор

    iPhone 5 няма да бъде кодиран. Това беше потвърдено от главния финансов директор на Verizon. Изглежда, че iPhone 5 ще може да бъде използван с всеки мобилен оператор. Както знаете, първоначално iPhone 4 поддържаше само GSM мрежи. Телефонът не можеше да работи със CDMA мрежи, каквато е мрежата на Verizon в САЩ. 6 месеца по-късно излезе CDMA вариант на iPhone 4.

    Въпреки, че Verizon е продал по-малко броя iPhone-и от очакваното от някои анализатори количество, Fran Shammo, главен финансов директор на Verizon, споделя, че е доволен от продажбите на „шестмесечния телефон”, който работи само в няколко държави. Когато следващият модел iPhone излезе, Verizon ще може да го предложи заедно с AT&T. Според Shammo, вариантът на iPhone 5 за Verizon ще работи в толкова държави, в колкото и iPhone-ите на AT&T, което означава глобално покритие. Някои клиенти се са въздържали от купуването на първия Verizon iPhone, защото са чакали модел, който ще поддържа високоскоростната безжична услуга на Verizon, която използва нова технология с името Long Term Evolution (LTE). Shammo споделя, че дори и следващият iPhone да не поддържа LTE, Verizon ще има достатъчно високоскоростни алтернативи, които да продава.

    От изказването на Fran Shammo правим извод, че iPhone 5 няма да бъде кодиран и ще може да бъде използван с всеки мобилен оператор в света.

    Източник: veryrite.com