Предварителните поръчки за iPhone 5 изчерпани 20 пъти по-бързо от тези за iPhone 4S

    Необходими са били 20 часа за да се изчерпят количествата за предварителни поръчки за iPhone 4. При iPhone 4S това се случи за 22 часа. При iPhone 5 бяха нужни само 60 минути. Само час след като започнаха предварителните поръчки за най-новия модел iPhone, Apple коригират информацията на сайта, касаеща доставката на устройството. Първоначално тя беше след една седмица. 1 час след започването на предварителните поръчки на сайта на Apple вече пишеше, че доставките ще бъдат извършени след две седмици. Естествено, причината за тази промяна е огромното поръчано количество устройства.

    Голямото търсене на новия iPhone 5 предизвика проблеми на страницата на Apple и няколко операторски сайта, при опит за предварителна поръчка на модела.

    Въпреки, че реакциите относно новия модела на Apple в интернет са различни, изглежда, че интесът към него е голям. Очакваме в следващите няколко дни да получим информация относно броя на предварителните поръчки за първия уикенд, нещо което от Apple не пропускат да обявят.