iPhone 6s (2015) побеждава Galaxy S8 (2017) в тест за скоростно отваряне на приложения

Тестовете, сравняващи водещи смартфони на пазара са нещо съвсем обичайно напоследък. И в това няма нищо лошо. Проблем е обаче, когато се сравнява смартфон от началото на 2017 година, с такъв от края на 2015 година (година и половина разлика) и победи по-старият…

Точно такова сравнение са направили от PhoneBuff – Galaxy S8 (април, 2017г) срещу iPhone 6s (септември, 2015г). В интерес на истината, резултатите не са еднозначни. При по-малките приложения, Galaxy S8 изпреварва iPhone 6s, докато iPhone 6s води при приложенията използващи графичната карта (игрите например).

Любопитен момент е, че при “втората обиколка”, iPhone 6s (2GB RAM) демонстрира по-добро управление на RAM паметта и изпреварва Galaxy S8 (4GB RAM) с цели 7 секунди.

Не пропускай:  Какво знаем за следващите iPhone 12 до момента и как би изглеждал тъмносин iPhone 12 Pro

На практика, видеото по-скоро демонстрира по-доброто управление на ресурсите в iOS. С по-слаб хардуер и двойно по-малко RAM, iOS се представя малко по-добре от Android. Причината за това, са мразените от мнозина рестрикции на iOS, които в случая са по-ефективни в платформата на Apple.