Apple винаги са предоставяли малки на пръв поглед, но значими промени в новите си устройства. iPhone 7 и iPhone 7 Plus не са изключение. Въпреки, че използват един и същ дизайн за трета поредна година, те отново има с какво да изненадат феновете.

Във видеото по-горе можете да видите всичко важно за новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Ето и акцентите в хардуера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus:

 • метален корпус, IP67 рейтинг за защита от прах и вода
 • iPhone 7: 4.7 инчов IPS LCD дисплей, 750 х 1334 пиксела (326ppi), широка цветка гама, 3D Touch (iPhone 7 Plus – 5.5 инчов IPS LCD дисплей, 1080 х 1920 пиксела)
 • нов, капацитивен и чувствителен на натиск Home бутон (второ поколение Taptic Engine)
 • няма 3.5 мм вход за слушалките
 • четириядрен A10 Fusion чипсет, М10 ко-процесор
 • 12MPx основна камера, F/1.8 бленда, OIS, четиридиодна LED светкавица, 4К видеозапис (iPhone 7 Plus – 2х 12MPx основна камера)
 • 7MPx предна камера, F/2.2 бленда, 1080p видео
 • 32GB, 128GB и 256GB вградена памет
 • Touch ID (второ поколение)
 • два високоговорителя
 • 1960 mAh батерия (iPhone 7 Plus – 2900 mAh)

Акценти в софтуера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus:

 • iOS 10
 • raise to wake за събуждане на смартфона, щом го вдигнете от бюрото например
 • подобрения в 3D Touch
 • подобрения в iMessage

Лично мнение
Николай Великов

iPhone 7 е най-мощният смартфон на пазара в момента, но това изобщо не са най-силните му черти. Apple по традиция се стараят да обръщат внимание на дребните детайли, които потребителите забелязват с времето и именно там е силата им.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus използват поостарял вече дизайн, но определено има с какво да привлекат потребителите. Най-силно впечатление ни направи новият, капацитивен Home бутон. Верни на традициите си, Apple са изпипали всичко – от по-добрата обратна връзка от новата Taptic Engine, до вкарването на звук при натиск. Трудно ни беше да повярваме, колко добре са имитирали физическия натиск на Home бутона.

Не пропускай:  76 годишен мъж е написал благодарствено писмо до Тим Кук, след като Apple Watch спасява живота му

Разбира се, както всяка година, подобрения има почти навсякъде – по-семпъл дизайн на гърба, заради преместените антени, два високоговорителя (винаги са добре дошли), по-добри камери, още по-добър дисплей, водоустойчивост (IP67), двойно повече памет и разбира се – още по-мощен хардуер. За нас, iPhone 7 е чудесен и ние не споделяме опасенията на анализаторите са слаби продажби.

Най-често срещаното оплакване от потребителите, е премахването на 3.5 мм вход за слушалките в iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Аргументите на Apple са за по-добър звук (изцяло цифров), но да не забравяме и по-добрата устойчивост на влага, както и освободеното пространство вътре в смартфона, за второто поколение Taptic Engine… Меломаните, собственици на качествени слушалки с 3.5 мм жак, ще трябва да се задоволят с преходника от комплекта. Признаваме, че може да им създаде известно неудобство, но както казахме и в ревюто – вярвайки, че са на прав път, Apple рядко се съобразяват с мнението на потребителите.

Apple винаги са позиционирали перфектно продуктите си и този път не е изключение. За да не канибализират продажбите на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, те пуснаха последните само във версии с 32GB и 128GB вградена памет. По този начин, по-евтината 32GB версия на iPhone 6s например, отново струва със 100 долара по-малко от iPhone 7, без да се прави компромис с размера на паметта.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus без проблем се нареждат сред най-добрите предложения за 2016 година и феновете на iOS без съмнение ще се влюбят в тях.

Видеото е заснето със съдействието на Citytel.bg. За повече информация за този или друг смартфон, както и за аксесоари за тях – посетете Citytel.bg.

ПРЕГЛЕД НА МНЕНИЕ
ДИЗАЙН
9
ХАРДУЕР
9
СОФТУЕР
9
КАМЕРИ
8.5
ЗВУК
7
БАТЕРИЯ
7
СПОДЕЛИ