iPhone 3G Видео Ревю

Всеки момент ще се запознаете отблизо с един дълго чакан телефон – iPhone 3G. В интерес на истината телефонът е почти същият като предшественика си. От към външен вид разликата е, че задният капак е черен и е от пластмаса (на стария беше метален). Новият iPhone 3G е с много малко по-големи размери от предшественика си и в общи линии това са разликите във външния вид.

iPhone 3G е, разбира се, 3G, но това е интересно по-скоро за американските потребители, които сравнително от скоро имат такава мрежа. В Европа, и в частност в България, от доста време има много 3G телефони. Новото при този телефон е наличието на GPS. Само че за нас, българите, това не е точно така, защото за сега iPhone работи само с AGPS, а към момента никой оператор у нас не го поддържа. Така че ако сте се надявали да ползвате GPS навигация с новия iPhone засега по-добре се откажете, защото просто не е възможно.

Друг особен момент при новия iPhone, който всъщност го имаше и при стария, е фактът, че ако телефонът ви е заключен и получите входящо обаждане единственият начин да откажете разговора е като натиснете бързо два пъти power бутона отгоре (ще го видите на видеото). Това е единственият начин да откажете повикване при iPhone и може би много малко хора го знаят.

Това са фактите – новият iPhone е наистина нещо ново, но по-скоро за американските потребители, които ползват 3G отскоро. Между другото, за миналата година в Япония не е продаден нито един телефон, който да е по-малко от 3G. Познайте колко ги е впечатлил новият iPhone? Отново трябва да отбележим, че GPS навигацията на iPhone 3G не може да се ползва в България, но това може би не е сериозен проблем, защото както знаем в България iPhone официално не се продава, следователно такива телефони тук няма.

В заключение, можем да кажем, че новият iPhone 3G е един чудесен телефон и вероятно ще става все по-атрактивен, предвид факта, че Apple отвориха SDK-то на телефона, което позволява на външни специалисти да пишат приложения за него. Нашето лично мнение е, че ако сте харесвали първият iPhone няма причина да не харесате и iPhone 3G. Просто ако го закупувате неофициално имайте предвид, че GPS-ът може и да не работи.

“””