„Изкуствен интелект за по-добър живот“. Висшият мениджмънт на LG очертава нова визия за изкуствен интелект по време на откриването на IFA 2018

  Очертавайки стратегическата посока за новата ера на изкуствения интелект, изпълнителният директор на LG Electronics (LG) – Джо Сеонг-джин и главният технически директор Д-р И. П. Парк дадоха откриваща реч на IFA 2018.

  Това бележи първия път, в който директори от високо ниво от LG изнасят подобна реч на голяма глобална изложба. Озаглавена „Think Wise. Be Free: Living Freer with AI“, речта достигна до над 1000 важни фигури от индустрията, инфлуенсъри и журналисти, събрани в Берлин, за да чуят рамката на LG за бъдещето на изкуствения интелект.

  Откриващата реч на LG по време на IFA представя много важен момент за компанията, демонстрирайки как ангажираността към това да е на челните места в развитието на изкуствения интелект в индустрията на потребителските стоки е спечелила известността си на световната сцена на най-голямото изложение за потребителска електроника в Европа.

  Следвайки представянето на LG ThinQ по-рано тази година, LG се съсредоточи върху демонстрирането на въздействието на своята екосистема, подкрепена от решения с изкуствен интелект, базирана на стратегията: отворена платформа, отворено партньорство и отворена свързаност.

  Изпълнителният директор Джо, 42-годишен ветеран в LG, беше водеща фигура по време на речта, подчертавайки основния стремеж на компанията да предостави на потребителите по-добър живот, изразяващ се в увеличение на по-свободните и умни избори в ежедневието. Той изрази убеждението си, че развитието в областта на изкуствения интелект е ключът към новите възможности за по-добър живот.

  “В съчетание с периферни изчисления и Big Data, както и с възможността за подобрена 5G връзка, изкуственият интелект ще превърне всеки аспект от нашия живот в безпроблемно свързано преживяване. Твоят дом ще знае как е минал деня ти в офиса и ще те посрещне като подготви перфектната атмосфера, когато се прибереш“, заяви господин Джо.

  Главният технически директор, Парк бе следващия, който пое сцената и обясни трите основни стълба на изкуствения интелект: развитие, свързаност и отвореност. С основното послание, че изкуственият интелект е нещо повече от иновация, а всъщност е същинското значение на „Иновация за по-добър живот“, д-р Парк илюстрира как тези три основни стълба на изкуствения интелект ще подобрят живота ни.

  Не пропускай:  До две или три години, китайските производители на OLED дисплеи, ще настигнат Samsung и LG

  Еволюцията на изкуствения интелект трябва да се базира на постоянно нарастващата комуникация с потребителите според д-р Парк, който обясни методологията на LG за разработването на основната технология за изкуствен интелект: първо, фокусът на компанията върху разпознаването на реч, образи, биометрия и на алгоритмите на т.нар. deep learning (задълбочено обучение); второ, ползите от безпроблемното свързване, което се предлага от различните продукти от портфолиото на LG, което позволява елиминирането на традиционните ограничения на пространството и времето; и трето, безкрайният потенциал, предлаган от подобрената свързаност, използвайки, например, прахосмукачката робот на LG. За финал д-р Парк акцентира върху важността на отворената екосистема свързана с изкуствения интелект и обясни интуитивната операционна система на LG – webOS.

  Откриващата реч също така включваше водещи световни експерти в областта на изкуствения интелект като известния изследовател Д-р Андрю Нг., Матю Пери, Председателят на фондация Open Connectivity, Питър Кюрпик, техническият директор на фирмата за картографиране HERE и Конг Кьонг-чул, изпълнителният директор на SG Robotics. Гостите бяха единодушни в тяхната подкрепа към визията на LG за бъдещето на изкуствения интелект.

  Йенс Хайтекер, изпълнителен вицепрезидент на Messe Berlin Group и изпълнителен директор на IFA, подкрепи откриващата реч: „За нас е удоволствие LG да открие събитието със своята визия за изкуствения интелект, най-обсъжданата технология в индустрията за потребителска електроника. Вярвам, че посетителите ще споделят визията на LG за технология, изградена около философия насочена към потребителите и се надявам, че присъстващите ще имат шанса да посетят щанда на LG.”

  LG ще представи широката си гама от потребителска електроника и роботи, които са оборудвани с последните технологии за изкуствен интелект в LG ThinQ зоните на щанда на LG, което заедно с речта за откриването на IFA ще утвърди позициите на марката като световен лидер в областта на изкуствения интелект.