Изтекоха рендъри и 360 градусови видеа на Huawei P20 и Huawei P20 Plus

OnLeaks и tigermobiles публикуваха нови CAD рендъри и 360 градусови видеа на следващите P20 и P20 Plus флагмени от Huawei. Смартфоните ще бъдат представени на 27 март в Париж, но ето че ще можем да хвърлим едно око на дизайните им, месец и половина по-рано.

Рендърите на Huawei P20, потвърждават наличието на три, вертикално разположени камери на гърба. Любопитен факт е, че двете камери са отделени от третата. Това ни кара ни мисли, че смартфонът ще бъде на практика с две камери (както и предходните модели), докато третата ще се използва от AI (изкуствен интелект). Същото важи и за видеото на Huawei P20 Plus по-долу.

Сензорът за пръстовите отпечатъци пък е разположен на лицевата част, под дисплея.

Друг интересен момент е наличието на прорез в горната част на дисплея (notch), също както при iPhone X. Не си личи много добре от видеото, но има нещо като прорез, в който се виждат две предни камери. Това би могло да означава, че Huawei са последвали Apple и на 27 март, ще ни покажат P20 с тяхна версия на епълското FaceID.

Не пропускай:  Huawei всячески се опитвали да откраднат търговски тайни на Apple

Има и 360 градусово видео на Huawei P20 Plus, където нещата не са по-малко интересни. Даже напротив. Вижте го:

Отново три камери на гърба. Този път обаче, цялата лицева част е заета от дисплея, което ни навежда на въпроса – “Къде е сензорът за пръстовите отпечатъци?”

Вариантите са два. В първия, сензорът може да се намира на гърба на устройството, а тези рендъри да не са изцяло коректни. Вторият вариант е, Huawei P20 да има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци…

Общо взето, трябва да признаем, че устройствата на рендърите изглежда доста добре. В случай, че това наистина са P20 и P20 Plus, Huawei може да имат супер успешна година…