Jailbreak-ът за iPad 2 и iPhone 4S е готов, но…

    Преди няколко дни стана известно, че има сериозен напредък в untethered Jailbreak за iPad 2 и iPhone 4S и се очаква да излезе решение следващата седмица. С всеки изминал ден из мрежата се появява нова информация по темата.

    Ето какво казва самият Pod2g по въпроса:
    The exploit I used to inject the untethering files to the 4S relies on having a developer account, and can’t be released publicly.

    It’s the same reason why @MuscleNerd has an iPad 2 tethered jailbreak but couldn’t distribute it.

    So, we need to find a distributable exploit to remount the system partition read/write and to set Corona files at the correct places.

    С други думи, става ясно, че exploit-та, който използва, за да инжектира необходимите файлове за untethering на устройствата с А5 chips, изисква девелопърски акаунт и това е причината, поради която untethered jailbreak не може да бъде разпространен публично. Трябва да се намери друг начин, по който да се “качат” файловете, за да може да бъде използваем за всички и да излезе свободно в интернет пространството.

    Независимо как точно звучи тази новина за нетърпеливите собственици на iPad 2 и iPhone 4S, имайте предвид, че дългоочакваният от Вас момент идва. Надяваме се съвсем скоро.