Как гледаме Blu-ray 3D филми на LG Optimus 3D смартфон

LG Optimus 3D има Tri-Dual конфигурация – Dual Core (двуядрен процесор), Dual Channel (двуканална памет) и Dual Memory (две памети). И въпреки, че това е първият смартфон с такава конфигурация, може би най-впечатляващото в LG Optimus 3D е неговата възможност да записва и възпроизвежда 3D съдържание, като потребителят няма нужда да използва специални очила, за да се наслади на 3D картината. LG Optimus 3D има две 5MP камери, които му позволяват да заснема 3D видео. Телефонът безпроблемно възпроизвежда 3D видео (до 720p) на своя 4.3” WVGA екран. Можем да използваме екрана на LG Optimus 3D и да гледаме на него Blu-ray 3D филми. Как? Колегите от www.articlesnatch.com са публикували инструкции как можем да направим това:

1. Трябва да преобразуваме Blu-ray 3D (.ssif) файла в .mp4 файл. За целта ще използваме програмата Blu-ray 3D Ripper. След като инсталирате Blu-ray 3D Ripper, стартирайте приложението, изберете Blu-ray 3D Ripper (от лявата лента), и to MP4. След това в полето Source изберете къде се намира диска/файловете, които ще конвертирате. Ще трябва да изберете и код за регион на диска, когато програмата го поиска.


2. След отваряне на диска, се зареждат наличните аудио и видео стриймове, изберете тези, които искате да използвате.


3. Натиснете бутона Edit (намира се в долната част на прозореца). Отваря се нов прозорец, в който имате възможност да променяте различни настройки. Тук можете да зададете bit rate, резолюция, aspect ratio и други за картината, и bit rate, канал, сила на звука за аудиото. Можете да изберете метода на кодиране.

От Video Effect Settings, можете свободно да редактирате видео ефектите. Имате възможност да промените размера на екрана и aspect ratio-то, да изберете част от картината и да изберете 3D типът и размера на кадъра.




4. За да започне процесът на конвертиране, трябва да натиснете Start бутона от основния екран. Можете да видите детайлна информация относно прогреса, да видите смяната на картините с различни кадри, да настроите компютъра да се изключи автоматично след приключване на процеса на конвертиране.




5. Blu-ray 3D Ripper прави конвертирането на Blu-ray в .mp4 3D видео файл безпроблемно и лесно. След като приключите с конвертирането, просто трябва да прехвърлите готовия .mp4 файл на своя LG Optimus 3D смартфон.