Как да импортнем своите контакти в Android смартфон

Някои по-нови устройства имат вградена функция за импортване, която позволява на потребителите да прехвърлят своите контакти от старите си устройства посредством Bluetooth. Ако вашето устройство не поддържа тази функция, ето как можете да се справите с проблема:

– Първо, трябва да имате Gmail акаунт

– Трябва да свържете своя старт телефон към компютър и да прехвърлите контактите си към Outlook или Outlook Express като използвате софтуера за телефона – PC suite или нещо подобно.

– В Outlook или Outlook Express експортирайте контактите си в CSV (Comma Separated Values) файл.

– Стартирайте Google Contacts и импортнете направеният CSV файл. Тук е добре да се опитате да откриете дублираните контакти (find duplicates), да ги обедините и да изтриете информацията, която не ви трябва. Можете да създавате групи, които ще се виждат и от вашия Android смартфон.

– Вземете своя нов Android смартфон, отидете до Contacts -> Settings -> Display Options -> изберете Only contacts with phones и Google -> Sellect all groups. Готово!

Има и алтернативен начин да се справите с проблема. Ако броят на контактите ви не е голям, можете да ги прехвърлите от стария телефон на SIM картата, да преместите SIM картата на новия телефон и да ги импортнете от нея в Contact list.