Какво ще покаже RIM през 2012 година?

    Появиха се слухове относно нещата, които RIM ще пусне на пазара през 2012 година. Изглежда, че RIM е решил да предложи на своите потребители два нови модела таблети. Липсата на успех на PlayBook не е накарал RIM да се откаже от таблетите. Единият от двата нови таблета ще има 7“ екран (подобно на PlayBook), а другият ще има 10“ екран. 7-инчовият модел се очаква да излезе на пазара около месец април. Устройството ще поддържа HSPA+. 10-инчовият модел ще излезе на пазара през месец декември и ще поддържа LTE. PlayBook OS 2.0 ще излезе на пазара до края на месец февруари.

    Първият смартфон с операционна система BlackBerry 10 ще излзее на пазара през месец септември. BlackBerry 10 е новата мобилна операционна система на RIM, наследник на BlackBerry OS (използвана в смартфоните на компанията) и QNX платформата (използвана в BlackBerry PlayBook). Има голяма вероятност RIM да покаже този първи BlackBerry 10 смартфон през месец май по време на BlackBerry World.

    Два нови BlackBerry Curve телефона ще излязат на пазара през 2012 година, като и двете устройства ще бъдат предназначени за пазарите в Източна Азия и Африка. Едно от двете устройства ще поддържа само 2G мрежи. И двата телефона ще бъдат с операционна система BlackBerry OS 7.x.

    Всичко това са само слухове за плановете на RIM. Възможно е плановете на компанията да нямат нищо общо с тези слухове, а е възможно и слуховете да отразяват плановете на компанията. Но дори и в този случай, не е ясно до каква степен нещата в RIM ще вървят по план през 2012 година.