Kaspersky подготвят смартфон, който не може да бъде хакнат

Нов играч на пазара на мобилните операционни системи? Звучи налудничево, но – кой знае.. Оказва се, че Kaspersky планират да пуснат смартфон с Kaspersky OS, който ще бъде защитен от хакерски атаки. Почти “невъзможен за хакване”, както твърди компанията.

Според Kaspersky, целта е да се създаде изцяло защитен смартфон, който е почти невъзможно да бъде хакнат. Ще има минимални функционалности със стандартни функционалности и собствен браузър. Ето подробностите:

“Ще има минималните функционалности от Android и iOS, но няма да изпълнява други задачи. Устройството ще предлага телефонни обаждания, СМС, офис пакет, собствен браузър и стандартен набор от приложения като будилник, калкулатор и други.”

Друг важен момент е, че платформата на Kaspersky няма да има магазин за допълнителни приложения. Компанията не изключва тази възможност в бъдеще, но поне в началото – няма да има:

“Най-вероятно първо ще направим собствени приложения, а след това ще бъдем готови, да привлечем и външни приложения”

Първите смартфони с Kaspersky OS, вероятно ще се появят още през 2021 година. Производителят на самите устройства ще е китайска компания, като не се споменава името ѝ.