KGI: Samsung ще пропуснат вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9

Преди време, Минг-Чи Куо вярваше, че Samsung ще вградят сензора за пръстови отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9 (2018 година). Сега, също според него – това няма да се случи, поради технически проблеми.

“Въпреки, че преди предполагахме че Galaxy Note 9 ще има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, вярваме че Samsung ще се откажат от тази екстра, тъй като нито ултразвуковото решение (от Qualcomm), нито оптичното решение (Samsung, Egis, Goodix и Synaptics), не отговарят на техническите изисквания на компанията”

Излиза, че според Куо, технологията просто не е достатъчно добра и има технически проблеми по вграждането на сензора в дисплея. Не се уточнява какви са проблемите, но може да са свързани с използването на допълнителен протектор на екрана, степента на разпознаване на пръстовия отпечатък или консумация на енергия.

Не пропускай:  Samsung ще пуснат още поне два сгъваеми смартфона

Куо смята, че технология би могла да бъде готова за масова употреба, едва през Q1 на 2019 година (по времето на анонса на Galaxy S10 и Galaxy S10+).

Все пак, ако бъдещето е в “безрамковите” смартфони, има два подхода. Единият е именно вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея, а вторият – този в iPhone X или използването на 3D технология за разпознаване на лица (Face ID). Остава да видим, коя идея ще “подхванат” производителите на смартфони.