KGI: Samsung ще пропуснат вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9

Преди време, Минг-Чи Куо вярваше, че Samsung ще вградят сензора за пръстови отпечатъци в дисплея на Galaxy Note 9 (2018 година). Сега, също според него – това няма да се случи, поради технически проблеми.

“Въпреки, че преди предполагахме че Galaxy Note 9 ще има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, вярваме че Samsung ще се откажат от тази екстра, тъй като нито ултразвуковото решение (от Qualcomm), нито оптичното решение (Samsung, Egis, Goodix и Synaptics), не отговарят на техническите изисквания на компанията”

Излиза, че според Куо, технологията просто не е достатъчно добра и има технически проблеми по вграждането на сензора в дисплея. Не се уточнява какви са проблемите, но може да са свързани с използването на допълнителен протектор на екрана, степента на разпознаване на пръстовия отпечатък или консумация на енергия.

Не пропускай:  Galaxy Note 20 серията ще има и трети член - Galaxy Note 20 Ultra

Куо смята, че технология би могла да бъде готова за масова употреба, едва през Q1 на 2019 година (по времето на анонса на Galaxy S10 и Galaxy S10+).

Все пак, ако бъдещето е в “безрамковите” смартфони, има два подхода. Единият е именно вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея, а вторият – този в iPhone X или използването на 3D технология за разпознаване на лица (Face ID). Остава да видим, коя идея ще “подхванат” производителите на смартфони.