В Китай откриват Angry Birds увеселителен парк без разрешение от Rovio

    В Китай откриха Angry Birds увеселителен парк.В парка потребителите с помощта на гигантски прашки изстрелват плюшени пилета, с които трябва да съборят конструкциите, предпазващи прасетата. От Rovio не са дали съгласие за построяването на парка, но изглежда, че това не е спряло собствениците му.

    Angry Birds е една от най-популярните игри в момента. Играта беше пусната за първи път през декември 2009 година и само за 2 години стана супер популярна. Първоначално това беше мобилна игра, постепенно излязоха версии на играта за всички големи мобилни платформи, а по-късно потребителите имаха възможност да играят и чрез своите компютри. Играта е проста. С помощта на прашка потребителят изстрелва пилета, с които трябва да убие прасетата. От излизането си играта не се е променила. Периодично излизат допълнителни нива, тематични версии, свързани с различни големи празници – Великден, Хелоуин и други. Появи се и версия, свързана с наскоро излязлата анимация, Rio.

    Rovio не може да се оплаче от печалбите от Angry Birds. Компанията продава по един милион тениски и 1 милион плюшени играчки всеки месец.