Китайски инженер е арестуван, заради кражба на технология на Apple

Неотдавна, американските медии съобщиха, че ФБР са арестували Jizhong Chen (инженер в Apple). Интересното тук е, че инженерът е от китайски произход, а както знаете в момента има голяма напрежение между САЩ и Китай. Според докладите, в компютрите му са намерени хиляди документи на Apple, свързани със самоуправляващи се автомобили.

В доклада се казва, че въпросният инженер е кандидатствал за работа в Xiaopeng Automobile и се е опитвал да предостави тези документи на въпросната компания.

В отговор, Xiaopeng Automobile са заявили, че никога не са получавали молба за работа от този човек и не са имали никакви контакти с него. Иначе казано – напълно отричат доклада от САЩ.

Не пропускай:  Oppo изпреварват Apple по продажби за Q2 на 2019 година

През юли, миналата година, бивш вече служител на Apple – XiaoLang Zhang – е заподозрян в кражба на тайни на Apple и е бил арестуван от ФБР. XiaoLang Zhang също е участвал в разработването на проекти за интелигентни автомобили на Apple и след напускането си, се е присъединил към Xiaopeng Automobile. Тогава, Xiaopeng Automobile също са излезли с изявление, че XiaoLang Zhang не е коментирал никаква информация за работата си в Apple.