Куо: iPhone 12 линията няма да поддържа 120Hz, 5.4 инчовият модел ще има малко по-тесен прорез

Анализаторът Минг-Чи Куо отново се включи с информация за iPhone 12 серията от смартфони на Apple. Всъщност, това което казва не е нещо ново, но самият факт че той го твърди – прави слухът по-надежден. Според Куо, iPhone 12 смартфоните няма да поддържат 120Hz честота на опресняване на дисплея. Съображенията на компанията, са за живота на батерията. Твърди, че iPhone през 2021 година, ще поддържа 120Hz, защото тогава Apple ще са готови с ниско-енергийна LTPO технология на дисплеите.

Има още нещо любопитно…

MacRumors са получили информация от Минг-Чи Куо, че 5.4 инчовият iPhone 12, ще има малко по-тесен прорез на дисплея. Промяната се налагала предвид по-малкият размер на смартфона и за да може информацията на най-горния ред, да изглежда адекватно (силата на сигнала, WiFi, батерия, час и мобилен оператор). Останалите iPhone 12 модели (2 броя 6.1 инчови + 1 брой 6.7 инчов iPhone 12), ще имат прорез на дисплея с размерите на този в iPhone 11.

Не пропускай:  iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 и watchOS 7 ще бъдат достъпни... Днес!

Куо коментира още, че и всички iPhone 12 смартфони ще поддържат 5G. Това не е нова инфорамция, като намеци за това направи още шефа на Qualcomm. Всъщност именно поддръжката на 5G мрежи е и причината за забавянето на моделите през 2020 година.

Напомняме Ви, че днес (15 септември), Apple ще проведат онлайн събитие, чийто акцент ще бъде към Apple Watch и iPad Air. Очакваме нови и по-евтини модели на Apple Watch (вероятно с името Apple Watch SE), който ще имат дизайн като на Apple Watch Series 5, но няма да имат ECG и Always On Display.