Куо: iPhone през 2019 ще има 12MPx селфи камера, специално черно покритие за скриване на лещите и други

И трите следващие iPhone-а, ще разполагат с 12MPx-ови предни камери, което е не-малък ъпгрейд, спрямо сегашните 7MPx камери в iPhone XR, iPhone XS и XS Max. Или поне така твърди Минг-Чи Куо, което вероятно знаете, обикновено разполага с достоверна информация за делата на Apple.

Според Куо, наследниците на iPhone XS и XS Max, ще имат по три камери на гърба – 12MPx (телефото) + 12MPx (ултра широкоъгълна) + 12MPx (широкоъгълна, основна).

Прогнозира, че ъпгрейдът на камерата, ще бъде основен акцент при продажбата на следващите модели iPhone, като критичните подобрения ще бъдат:

  • наследниците на iPhone XS (5.8″) и XS Max (6.5″), ще имат три камери на гърба
  • наследникът на iPhone XR (6.1″), ще има две камери на гърба
  • предните камери и на трите смарфона, ще бъдат 12MPx

Куо вярва, че наследникът на iPhone XR (6.1″), ще има две камери на гърба, като не споменава какъв точно ще е вторият сензор (основната е 12MPx).

Не пропускай:  Apple ще платят 10 милиона евро на Италия, във връзка с тротлинг-а на iPhone

Твърди, че ултра широкоъгълната задна камера и предната камера в наследниците на iPhone XS и XS Max, ще бъдат с нова “технология с черно покритие”, която ще направи сензорите да изглеждат “незабележими”.

Слухове за три камери на гърба на следващите “ябълки” има от доста време. Подредбата на гърба им обаче е спорна и именно тази “технология с черно покритие, която прави сензорът незабележим”, би могла да обясни различните лийкове в мрежата. В случай, че ултра широкоъгълната камера не се вижда, то “видими” ще са само двете вертикални камери както при текущите поколения iPhone, вместо квадратната плоска с камера-сензори, която изтече от рендъри на устройствата.

рендър от OnLeaks