Lenovo се завъртяха на 180 градуса – ще използват бранда на Motorola

Lenovo придобиха Motorola от Google през 2014 година, а в началото на 2016, компанията заяви, че няма да използва бранда на Motorola. Замениха го с “Moto by Lenovo” за някои от смартфоните си. Сега обаче, Lenovo са променили решението си и в крайна сметка ще използват “Motorola”.

В разговор със CNET по време на Мобилния Конгрес в Барселона, председателят и президент Aymer de Lencquesaing е заявил, че причината за връщането към “Motorola”, е защото вече “имат яснота” за това как да се представят. (очевидно, не им е било ясно преди година)

Факт е, че името “Motorola” е много по-популярно от “Lenovo” в областта на мобилните телефони. Не е за подценяване и “носталгията” на потребителите, особено след супер успешния анонс на легендата Nokia 3310 от HMD Global и BlackBerry KEYone от TCL. В този ред на мисли, решението им звучи доста логично и мъдро. Очертава се, че старото се завръща на мода и Lenovo явно не искат да пропуснат този шанс.

Не пропускай:  [PR] Motorola изгради специален кът за феновете на марката в Технополис

Lenovo планират да представят бранда Motorola за смартфони в повече страни, включително Китай, където ще прекратят използването на собствените си Lenovo и Zuk. Освен това, ще разширят предлагането на Moto Z смартфони към още мобилни оператори (в Щатите, Moto Z се предлага само от Verizon).