LG Display завежда дело срещу Samsung за нарушаване на патенти, свързани с OLED екрани

    От LG споделиха, че компанията е завела дело за нарушаване на патенти срещу Samsung в съда в Южна Корея. Става въпрос за патенти, свързани с OLED екраните, използвани в смартфони и таблети. Делото е за нарушаването на общо седем патента относно OLED панелите, електрическите вериги и дизайна на устройствата. Компанията иска компенсация за понесените щети и постоянна забрана срещу продажби на устройствата, нарушаващи въпросните патенти, в Южна Корея. Въпросните устройства включват Galaxy S III, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Note и други.

    От LG Display споделят: “Това дело е заведено едновременно да наложи правата върху интелектуалната собственост на LG Display и да насърчи честната конкуренция.“

    От Samsung споделят, че притежават повече патенти, свързани с OLED екраните, от LG и ще разгледат делото, след което ще решат дали е необходимо да предприемат съдебни действия.

    От Samsung споделят още, че делото, заведено от LG, е неизбежно за компанията, която иска да премахне негативния образ, който е придобила поради кражба на OLED технология от Samsung. През месец юли тази година Samsung обвини 11 човека в кражба на OLED технология. Шестима от тях са служители на LG Display. Двама от шестимата, преди това са работели за Samsung. От LG отричат да имат нещо общо с въпросната кражба.

    Източник: Wall Street Journal