LG Electronics излизат от смартфон бизнеса?

По време на CES 2021 през месец януари, LG показаха научнофантастично видео на концептуален смартфон със “скролиращ се дисплей” – LG Rollable. По това време, компанията очевидно възнамеряваше да предлага въпросното устройство още през 2021 година…

Напоследък обаче, има доста слухове, че LG ще продадат смартфон бизнеса си, за да прекрати постоянните загуби на звеното.

Сега, според информация в Bloomberg, LG няма да продадат, а просто ще затворят бизнеса си със смартфони. Според информацията, преговорите между LG и Volswagen и Vingroup JSC във Виетнам за възможна продажба, са се провалили. LG са спрели и плановете си, да представят нови модели смартфони за H1 на 2021 година. С други думи, предвид, че няма купувач на мобилното подразделение на LG, компанията може просто да излезе от тази сфера.

Виж още:  Топ 5 смартфон бранда за 2020 в световен мащаб и по региони

LG губят от бизнеса си със смартфони през последните 23 поредни тримесечия (от Q2 на 2015 година насам). Към Q4 на 2020г, компанията е натрупала загуби от 5 трилиона вона (около 4.43 милиарда щатски долара).