LG показаха своите нови смартфони на MWC 2013

    На MWC 2013 в Барселона, LG показаха своите нови попълнения смартфони от сериите F, G и L.

    На първото видео, можете да видите LG Optimus F5. Представлява смартфон от среден клас, който е позициониран по-скоро в долната част на F серията. Според колегите от Pocketnow, той стои доста добре в ръката и не създава усещането за евтино устройство, въпреки, че е изработен от пластмаса.

    Що се отнася до хардуера, Optimus F5 разполага с 4.3 инчов qHD дисплей, двуядрен процесор с честота 1.2GHz, 1GB RAM, 5MP камера без светкавица, батерия с капацитет 2150mAh, 8GB вграденa памет и слот за microSD карта. По отношение на свързаността, Optimus F5 ще поддържа и LTE. Операционната система е Android 4.1.2 с наложен допълнителен интерфейс от LG и възможност за работа с няколко от вградените приложения едновременно на дисплея (т.нар Floating Apps).

    LG Optimus F7
    (видео 2) е вторият модел от F серията, показан от LG. Той разполага с 4.7 инчов 720p дисплей, двуядрен процесор с честота 1.5 GHz, 2GB RAM, LTE поддръжка, камерата е с резолюция 8MP, но тук е налична и светкавица, за разлика от F5 модела. Софтуерът отново е Android 4.1.2 с интерфейс от LG.

    LG Optimus G Pro
    (видео 3) се явява пряк конкурент на Galaxy Note ll. Той е задвижван от процесор Qualcomm Snapdragon 600 с честота 1.7 GHz, дисплеят е Full HD с диагонал 5.5 инча и 400ppi, батерия с капацитет 3140 mAh, 2GB RAM, както и 13MP камера. В софтуерно отношение, Optimus G Pro е сходен с моделите F5 и F7.

    LG Optimus G Pro не разполага със стайлъс както Galaxy Note II, но за сметка на това има нещо, което до известна степен го замества. От едната страна на телефона се намира специален бутон, с натискането на който може да използвате своя пръст вместо стайлъс. По този начин лесно ще записвате бележки, ще рисувате и т.н.

    Не на последно място, нека представим и мъникът LG Optimus L3 II (видео 4). Наследникът на миналогодишния L3 разполага отново с 3.2 инчов дисплей с резолюция 320х240, но този път е задвижван от Android Jelly Bean. Процесорът е Qualcomm S1 (MSM7225), има 512MB RAM, 3.15MP камера и батерия с капацитет 1540 mAh.

    LG Optimus L3 II показва на всички, че дори устройство от нисък клас може да бъде задвижвано от Android Jelly Bean, макар и да той да работи една идея по-бавно от това, с което сме свикнали при моделите от по-висок клас. Друг интересен детайл е, че от LG са решили да използват набора от четири капацитивни бутона, също като при моделите с Android преди да излезе Ice Cream Sandwich. В случая, те са Back, Home, Menu, а четвъртият служи за лесно превключване между двете сим карти, които може да поставите в Optimus L3 II.

    Видеата са благодарение на Pocketnow и Engadget.