[Press Release] LG K8 (с 4G) дебютира в магазините на Мтел за 2 лева на месец

Само дни след старта на 4G мрежата на Мтел, телекомът първи започна да предлага 4G смартфона LG K8, който клиентите могат да използват и в новата мрежа на компанията. Устройството вече е в магазините на Мтел и може да бъде закупено на цена от 2 лева на месец в комбинация с абонаментния план Мтел Безкрай 3XL. Цената му в брой със същата тарифа е 40 лева.

LG K8 осигурява бързо и надеждно сърфиране в мрежата и разполага със стилен дизайн, изпълнен в концепцията „полиран камък“. Смартфонът впечатлява с метален контур и елегантно извити ъгли, а дисплеят е направен от специално 2.5D Arc Glass покритие. Телефонът има и мощна 8-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна селфи камера, оборудвана с функцията Flash for Selfie. Чрез технологията Gesture Interval Shot и Gesture Shot потребителите могат да снимат чрез жестови команди. LG K8 разполага с голям 5-инчов IPS дисплей, който предоставя по-добра видимост при различно осветление – от абсолютна тъмнина до директна слънчева светлина.

От 25 април клиентите на Мтел вече могат да сърфират в 4G мрежата на телекома. За тази цел те трябва да разполагат със смартфон, който поддържа 4G, а LG K8 е от моделите, които притежават тази функционалност. Освен с 4G смартфон, клиентите трябва още да имат SIM карта, която поддържа 4G и да са в зона на покритие. Ако клиентите не разполагат с такава SIM карта, те могат да я сменят безплатно в магазините на телекома.

Максималната скорост, която може да бъде достигната в 4G мрежата на Мтел към момента е 86 Mbps, което е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква до една-две седмици. Клиентите на телекома могат да се възползват от 4G мрежата безплатно до 31 юли.